Speciální GIN produkovaný ve Vilafranca del Penedés. Ginraw vznikl jako společný
podnik mezi obchodníky Rogerem Burguésem a Luisem Jáureguiem, oba byli posedlí
Barcelonou. Po mnoha letech práce v luxusním průmyslu se rozhodli iniciovat svou vlastní
značku a vytvořit gin s duchem svého milovaného města.
Duo stojící za GINRAWEM se rozhodlo přijmout nové čtyři členy, aby přivedli svou
myšlenku do života. S využitím svých ustájených vztahů se spojili Rossend Mateu (maître
parfumeur), Javier Caballero (mixolog), Sergi Figueras (sommelier) a Xano Saguer
(šéfkuchař). Spolupracovali s tím, že vymysleli plán na vytvoření ginu, který by skutečně
mohl ztělesnit ducha města.
Tato talentovaná skupina je stejně avantgardní, a přestože všichni pocházejí z různých
prostředí, každý jednotlivec sdílí nadšení pro město.
Počáteční schůzka mezi čtyřmi experty byla okamžitým úspěchem a vedla k prvnímu
kritickému rozhodnutí a obrovskému rozdílu mnoha stávajících ginů na španělském trhu.
Rozhodli se používat unikátní metodu destilace při nízkých teplotách pomocí metody
Rotaval, specifického typu rotačního odparku a za druhé se rozhodli spojit tyto
nejmodernější gastronomické techniky a spárovat je s destilovaným destilátem v
tradiční mědi, aby získali to nejlepší z obou světů.
Botanicky je gin sám vyráběn pouze z jalovcových bobulí na místě, kde se používají
tradiční měděné destičky, které dávají srdci a esenci GINRAW